Lopen, gaan zitten, bukken, tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan, zoals bijvoorbeeld rugpijn, hoofdpijn,  pijn aan nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma, artrose of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat.

Het doel van oefentherapie Cesar is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden.


De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut kijkt samen met u naar uw leefstijl, uw lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het hele lichaam, de situatie waarin u zich bevindt en uw dagelijkse activiteiten.

 

Met behulp van oefeningen op maat, die gemakkelijk in het dagelijkse leven kunnen worden toegepast, leert u anders en beter bewegen, gezonder gedrag en leefstijl. Uw houding en beweging worden zodanig verbeterd dat klachten ook op de lange termijn wegblijven.