Ademen doen we onbewust. Het is iets waar we nooit bij stilstaan. Tenzij u klachten krijgt en de ademhaling niet goed verloopt. Duizeligheid, hartkloppingen, tintelingen, oorsuizen of benauwdheid kunnen optreden. De klachten gaan uw dagelijks functioneren negatief beïnvloeden.

 

De ademhaling is een belangrijk onderdeel in het lichamelijk en geestelijk functioneren. Door diverse oorzaken, zoals astma, hyperventilatie, long- afwijkingen, stress of pijnklachten, kan de ademhaling minder goed verlopen. Het lichaam raakt hierdoor uit balans. De oefentherapeut kan u helpen een dergelijke situatie te doorbreken of zelfs voorkomen.

 


Ademtherapie is het helpen herstellen van een natuurlijke- en ontspannen adembeweging, die door het gehele lichaam voelbaar is. Ontspanningstherapie is het bewust worden en het leren hanteren van lichamelijke- en mentale gespannenheid.

 

Met adem en ontspanningstherapie krijgt u inzicht in hoe u met spanning omgaat en u leert hoe u zelf uw spanning kunt reguleren, zodat er balans ontstaat tussen spanning en ontspanning. Dat leert u via oefeningen en instructies tijdens de behandelingen.